Logga-Stenladan-3

stenladan har gamla anor

idag

Vi som äger och driver Stenladans Gårdsbutik och gården Algutsrum 2:6 heter Veronica och Mikael Thernström. Vi odlar på ca 50 ha jord och en stor del av vår produktion säljer vi i Stenladans Gårdsbutik och i närområdet.

I Stenladans Gårdsbutik, som öppnades 1984, försöker vi hela tiden utvecklas och anpassa oss efter våra kunders behov, intresse och vår miljö. Vår målsättning är att själva kunna odla så mycket som möjligt av det vi säljer - och att i övrigt sälja närodlade varor som efterfrågas av er kunder.

På senare år har självplockning av jordgubbar blivit populärt. Intresset för Stenladans Loppis & Antikt har också ökat stadigt och är en viktig del av företaget.

Vår ambition är att odla rotfrukter, grönsaker, bär och blommor med hänsyn till kvalité och miljö. Vi är ingen kravgård men vi använder oss av naturlig gödning och mekanisk rensning i största möjliga mån. Vi besprutar aldrig jordgubbar med mögel- eller insektsmedel och vi utför aldrig någon behandling på växande grönsaker.

 

Igår

Stenladan är en gammal lada i ständig förändring. Ladan byggdes i början på 1800-talet och användes då till lager av neker med säd som skulle tröskas. Den har även använts till stall för hästar under 1940-talet. På mitten av 1960-talet rustades ladan upp för att användas till försäljning av Öländska souvenirer.

År 1984 började grönsaksförsäljningen i Stenladan och det var Åke Thernström som oftast var i butiken på den tiden. Åren gick och sortimentet ökade - liksom öppettiderna.

För några år sedan tyckte Veronica Thernström att det var dags för renovering till en mer modern butik i gammal stil.

Stenladans Gårdsbutik
Åke Thernström med barnen